· 

Begin de dag met warm (lauw) water met citroensap!!

Wat doet warm water met citroensap voor je lichaam

 

1. Geeft energie

Veel mensen drinken 's morgens koffie om energie te krijgen, maar wat koffie doet - naast dat het je lichaam juist uitdroogt - is je een 'energieboost' geven, waarna je vervolgens weer 'inkakt' en meer koffie nodig hebt. Warm water met citroen geeft je langdurig energie. 

 

2. Bevordert de stoelgang

Het warme water maakt je spijsverteringssysteem langzaamaan 'wakker', waardoor deze rustig op gang kan komen. Daarnaast zorgen de vitamines en mineralen in citroen ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden. 

 

3. Is urineafdrijvend

Citroen zorgt ervoor dat je moet plassen. Dit is goed, want door urineren worden gifstoffen uit het lichaam verdreven, waardoor de urinewegen schoon blijven. 

 

4. Versterkt het imuunsysteem

Citroen bevat veel vitamine C en kalium. Vitamine C helpt bij het voorkomen van verkoudheden en kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert tevens de opname van ijzer in ons lichaam. Ijzer speelt een belangrijke rol bij een goede weerstand. 

 

5. Zuivert de huid

Vitamine C helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Het alkaliserende effect van citroen vermindert de kans op acné en puistjes. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uitziet. 

 

6. Balanceert de pH waarde van het lichaam

Citroen alkaliseert het lichaam. Citroen is op zichzelf zuur, maar in je lichaam wordt het alkalisch. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt. Wanneer je er een gewoonte van maakt om dagelijks warm water met citroen te drinken, zul je je bloed alkalischer maken, waardoor je minder kans hebt op ontstekingen en pijn. 

 

7. Bevordert gewichtsverlies

De pectine in citroen vermindert hongergevoel. Daarnaast is bewezen dat mensen die een meer alkalisch dieet, eten gemakkelijker gewicht verliezen. 

 

8. Reinigt de lever

Het citroenzuur zorgt voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gifstoffen. 

 

9. Het bevordert een frisse adem

Het citroenzuur doodt de bacteriën in de mond. Hierdoor kan kiespijn verminderen en helpt het tandvleesontstekingen te voorkomen. En wie denk je dat frisser ruikt? Iemand die een kop koffie heeft gedronken op een lege maag of iemand die citroensap heeft gedronken? Juist ja!

 

10. Het vermindert stress

Warm water met citroen zal helpen om van je luchtweginfecties af te komen en stopt die vervelende hoest. 

 

11. Het vermindert stress

Wanneer je last hebt van stress, is het goed mogelijk dat je vitamine C tekort komt. Warm water met citroensap is dan een goede manier om je vitamine C aan te vullen en je stress te verminderen. 

 

12. Het helpt je van je koffie-gewoonte af te komen

Wanneer je er een gewoonte van maakt om iedere ochtend een glas warm water met citroensap te drinken, zul je merken dat de behoefte aan koffie vermindert. Probeer het maar eens!

 

Recepten voor warm water met citroen

Het recept is super simpel: pers een halve citroen uit en voeg het sap toe aan een glas warm - maar niet heet - mineraal water. 

 

Tips en weetjes voor 'warm water met citroen'

  • Als je bang bent dat het zuur je tandglazuur aantast, kun je het met een rietje drinken. 
  • Voeg eens een snufje cayennepeper toe voor een nog betere reiniging van je lichaam.
  • Wacht na het drinken van dit drankje minimaal ene half uur voordat je aan je ontbijt begint.
  • Mijn ervaring is dat als ik mijn dag begin met iets gezonds, ik de rest van de dag ook graag gezond wil blijven eten en drinken. 

Lauwwarm water met citroensap is gezond, fris en je gaat ervan stralen. Probeer het maar eens. Voor je het weet, ruil je er je koffie voor in!