Ervaringen

28 januari 2021

 

Aankomen… afvallen…. aankomen… afvallen..  en weer aankomen.. Crashdieet, koolhydraatarm, zo weinig mogelijk calorieën… niets eten, teveel eten..

 

Al vanaf de puberteit is dit iets waar ik mee bezig was.. ja was, want ik leer op dit moment andere keuzes te maken.. Mijn slechte gewoontes af te leren en te leren van misstappen. Ik leer vooral dat het in je hoofd goed moet zitten, bij mij heeft vooral praten met Anthoinet me heel erg geholpen. Inmiddels ben ik 38 jaar en ik dacht opeens.. nu is het klaar. Ik wilde zo graag mezelf normaal eetgedrag aanleren maar toch kreeg ik dit alleen niet voor elkaar. Ik schaamde me hiervoor en hulp vragen was een grote stap. Anthoinet stelde me gelijk op mijn gemak en nam de tijd om mijn verhaal aan te horen, ik ging aan de slag met simpele veranderingen in mijn dagelijks eetpatroon en al snel met resultaat! Voorheen was ik zo gefixeerd op mijn gewicht en wilde ik binnen 1 week resultaat zien, ochtend en avond op de weegschaal , weinig eten.. maar hoe lang hou je zoiets vol? Precies! Wanneer ik mijn ‘doel’ had behaald viel ik keihard terug in mijn oude eetgewoonten en kwam ik weer aan. Ik was een jojo.

 

Nu leer ik gezonde keuzes te maken, voldoende te eten en ging mijn gewicht bijna vanzelf naar een gewicht wat ik al heel lang niet had gezien. Ik eet veel, maar gezond. Daardoor heb ik minder behoefte aan suikers. Ik voel me fit en lekker in mijn vel, natuurlijk heb ik dit te danken aan mezelf maar nog een beetje meer aan Anthoinet. Dank je wel Anthoinet! Ik ben er nog niet, maar dankzij jou kan ik mezelf steeds weer op het juiste pad zetten. Keep up the good work! 🥗  


28 oktober 2019 

 

‘Ik ga niet meer lijnen of een dieet doen, dat is hongerlijden, nauwelijks wat mogen nuttigen terwijl anderen zich tegoed doen en zodra je stopt kom je dubbel aan’. Dat was mijn mening, ontstaan uit ervaringen uit mijn verleden. Maar ik was het zat! Ik had last van overgewicht, mede daardoor een laag zelfbeeld, altijd moe en ik voelde me altijd schuldig over zo’n beetje alles wat ik at omdat het vaak of ‘slecht’ of teveel was. Via internet zag ik telkens VitAn gewichts coach voorbij komen, aanbevolen door iemand die ik ken. Ik heb navraag gedaan bij diegene en zij sprak zeer positief over Anthoinet en omdat

ik diegene ken als iemand die niet zomaar haar naam verbindt aan iets waar ze niet achter zou staan heb ik een afspraak gemaakt met Anthoinet.

Vanaf het eerste moment voelde ik me zeer prettig bij haar. Ze is een warm mens die ontzettend goed kan luisteren en daarnaast is ze professioneel waardoor ik wist dat wat er besproken werd ook bij haar zou blijven. Onze gesprekken gingen vaak verder dan alleen over voeding en daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

‘Je mag zoveel eten als jezelf wil’. Ik kon mijn oren haast niet geloven toen ze dat tegen me zei en dat was nog maar het begin. ‘Wát je eet en bewust eten is belangrijk’. Hoe simpel kan het zijn? We leven in een omgekeerde wereld want veel wat slecht is kost een schijntje en wordt ons met bakken tegelijk toegeworpen terwijl er moeite gedaan moet worden een gezonde maaltijd samen te stellen. Overigens compenseert het laten staan van wat ik eerst at de meerkosten van wat gezond eten duurder zou zijn makkelijk en bovendien is hoe ik me nu voel onbetaalbaar.

Ik heb nooit geweten dat, wat ik eet zo bepalend kan zijn voor hoe ik me voel. Gaandeweg kreeg en krijg ik nog steeds, meer energie en levenslust. Ik ontdekte dat ‘leefstijl’ geen hype is maar werkelijkheid.

Natuurlijk is Anthoinet geen wondergoeroe die even mijn leven veranderd heeft of die van een ander, in mijn geval speelde er nog veel meer en als ik niet genoeg gemotiveerd zou zijn geweest en er zelf het nodige voor gedaan en gelaten zou hebben is het nog maar de vraag of het zo’n positieve uitwerking gehad zou hebben. Anderzijds zou het me zonder de coaching van Anthoinet waarschijnlijk helemaal niet gelukt zijn. Dank je wel Anthoinet!


"Enthousiasme

De reden dat ik mezelf bij Anthoinet heb aangemeld, is dat ik mezelf steeds minder goed voelde. Ik was veel moe, lusteloos en ik merkte dat ik steeds meer aankwam, had ook veel last van mijn buik. Dan ga je bij jezelf denken, ik moet misschien gaan lijnen. Maar eerlijk gezegd zat ik daar niet op te wachten, heb veel diëten gevolgd in het verleden. Het resultaat was wel altijd: afvallen. Maar ik voelde me daar nooit goed bij, altijd honger, hele dagen aan eten denken. En niet te vergeten, zodra je daarmee stopt en je gewone patroon weer volgt, je heel snel weer aankomt. Dan snel weer op je oude gewicht en meestal nog een paar kilo er bovenop. Hier had ik dus geen zin in, ik voelde me al niet top en dan ook nog jezelf uithongeren, ik zag het niet zitten. Een diëtiste wilde ik ook niet, omdat die altijd meteen naar je gewicht kijken, en voor mij was de belangrijkste reden om mezelf weer goed te voelen. Er moest iets structureels veranderen, daar was ik me van bewust. Maar wist niet hoe en kon het niet alleen. Toen hoorde ik over VitAn, dat sprak me wel aan. Een coach die je helpt bij je voeding en lifestyle. De stoute schoenen aangetrokken en mezelf aangemeld voor een intake. 

 

Toen ik mezelf ha aangemeld kreeg ik een eetdagboek en een vragenlijst opgestuurd. Daarin wordt je aan het denken gezet. Over hoe je leeft en hoe je eet. Ik was voor mezelf best tevreden over mijn eetpatroon, dacht echt dat ik het goed deed. Dus ging met vrij goede moed naar het intakegesprek. Ik werd erg welkom ontvangen en we gingen beginnen. Het eerste wat me heel erg aansprak in het intakegesprek, was dat Anthoinet erg enthousiast was dat ik me aangemeld had, en dat ze het leuk vond om te mogen helpen, dat voelde meteen goed. Anthoinet had aan de hand van de vragenlijst al snel door waar de problemen bij me lagen, ook daarin was ze een luisterend oor. Ze gaf met het gevoel dat ik het waard was om mezelf goed te voelen. Gaandeweg het intakegesprek werd me al vrij snel duidelijk dat ik eigenlijk te weinig van voeding wist en dat ik hier nog veel in te leren had. Hoeveel slechte voeding je eigenlijk binnenkrijgt zonder dat je het zelf weet. Het enthousiasme van Anthoinet over goede voeding werkte erg aanstekelijk waardoor ik het ook allemaal wilde leren en ook allemaal meteen wilde uitvoeren. Hier heeft Anthoinet meteen de balans in gebracht, je kan niet meteen alles veranderen, we gaan het langzaam opbouwen. 

 

Dan ga je naar huis en overdenk je alles nog eens. Dan bedenk je je ook meteen, ik wil al die kunstmatige 'troep' niet meer in mijn lichaam. En begin je dus vol enthousiasme aan je nieuwe 'lifestyle'. De eerste weken kijk je nog veel op lijstjes en volg je trouw alle adviezen op. Dan merk je dat alles toch wel heel erg lekker is, eigenlijk moet ik bekennen nog nooit zo lekker gegeten te hebben. Ik merkte zelfs in die eerste week al dat ik me beter ging voelen. Dan krijg je na een week een berichtje van Anthoinet hoe het de eerste week gegaan is en hoe je je voelt. Dat voelde dus erg steunend, en het ging ook goed dus dat was leuk om te vertellen. Ik was ondertussen ook gaan sporten, op advies van Anthoinet. Ook dit ging best aardig, zeker met de voedingsadviezen voor en na het sporten. 

 

Ik ging echt vol enthousiasme naar mijn eerstvolgende afspraak. Ik had veel vragen en was toch stiekem wel benieuwd of ik afgevallen was. Durfde thuis niet op de weegschaal te gaan staan, dat ding was nooit aardig tegen mij. De weegschaal bij Anthoinet laat namelijk niet alleen je gewicht zie, maar ook alle andere waardes, zoals vocht, spiermassa enz enz. Ik dacht, mocht ik geen kilo's kwijt zijn, dan zijn misschien de andere waardes wel beter geworden. Waarom ik schrijf dat ik bang was dat ik niet afgevallen was. Bij mij zat heel erg in mijn hoofd: je moet honger lijden om af te kunnen vallen. Dat was ik immers gewend van al mijn diëten. Het tegendeel was echter waar, ik was wel degelijk gevallen en ook de waardes waren verbeterd. Anthoinet was erg trots en uiteraard was ik ook erg trots op mezelf. 

 

Nu ben ik ondertussen bijna twee maanden verder. En ben eigenlijk alleen nog maar enthousiaster geworden. Heb nog wel steeds veel vragen en hulp nodig, maar je merkt dat je steeds meer automatisch doet. Mijn energie is helemaal terug,  mijn buik/darmen ook helemaal happy, en ik voel mezelf echt goed. 

 

De begeleiding/coaching van Anthoinet is echt goed. Ze is zo enthousiast dat je meteen daarin mee gaat. Wat ik ook erg fijn vind, is dat ze niet naar je gewicht kijkt en je daarop beoordeelt. Ze geeft echt het gevoel dat je het waard bent om er te zijn, en goed voor jezelf te zijn. 

Ze zegt niet wat je moet doen, maar ze zegt wat voor voeding goed is, minder goed en slecht voor een lichaam is, waar ze heel veel kennis over heeft. Hierdoor leer je zelf de beslissingen te nemen en dat voelt goed. 

 

Kortom: het kopje van dit stukje zegt het al, ik ben erg enthousiast over VitAn."

 


"Door een kleine poster werd ik op het idee gebracht, alles eten en toch afvallen, dit wil toch iedereen! Door contact op te nemen met Anthoinet werd er een plan de campagne gemaakt en door haar zeer goede begeleiding was het een enorm genot om af te vallen. Door de zeer vele variaties van eetgewoonten, liep alles goed. Moet er wel bij zeggen dat eigen doorzettingsvermogen ook belangrijk is, maar met name door de VitAn Gewichtscoach werd het doel bereikt wat ik bij aanvang voor ogen had. Ik wil iedereen deze manier van afvallen dan ook aanbevelen. Nogmaals, Anthoinet bedankt voor je professionele begeleiding."

Leo


"Ik dacht altijd dat mijn eetpatroon gezond en goed was, tot mijn eerste gesprek met Anthoinet. Al na een uur had ik een heel ander inzicht over wat gezond is en wat niet. Ik bleek verkeerd om te gaan met hoeveelheden: te veel van het ene product en veel te weinig van het andere product. Het fijne aan de begeleiding vond ik de afstemming op mijn eigen wensen. Ik lust niet veel, en Anthoinet kwam met gezonde en goede recepten die passen bij wat ik wel graag eet."

Anne


"Door de begeleiding van Anthoinet ben ik niet alleen gezonder gaan eten maar heb ik er ook daadwerkelijk plezier in gekregen om bewust op mijn voedingspatroon te gaan letten. Variatie ontbrak in mijn voedingspatroon en dit heb ik samen met Anthoinet kunnen toevoegen, waardoor ik nu een stuk lekkerder in mijn vel zit!"

Ellen