Recepten

Recepten · 12. juli 2024
Italiaanse salade Ingrediënten 150 gram gemengde sla 250 gram cherrytomaatjes (gedroogde tomaten kunnen ook). Verse olijven Buffalo mozzarella Parmaham (je kunt ook rosbief nemen voor een gezondere keuze). Komkommer Geraspte Grana Padano Geroosterde amandelen Pesto Verse basilicum Bereiding: 1. Verdeel de gemengde salade in een grote schaal 2. Bak de amandelen even goudbruin op in een droge koekenpan. 3. Halveer de tomaatjes en komkommer en snijd de mozzarella in blokjes, verdeel het over de...
Recepten · 18. maart 2022
Pastasalade met pesto en garnalen Ingredienten voor 4 personen - 300 gram volkoren penne - 300 gram extra fijne tuinerwten - 225 gram rauwe gepelde roze garnalen - 95 gram pesto alla Genovese - 300 gram snoeptomaatjes - 120 gram zwarte olijvenplakjes - 40 gram rucola 1. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee. 2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3...
Recepten · 11. februari 2022
Weinig tijd, maar toch iets voedzaam en gezond op tafel? Dan is dit Mexicaans taco gerecht de moeite waard om te maken. Het gerecht is vegetarisch, toch liever vlees erbij? Gehakt kun je prima toevoegen. Ik doe er zelf altijd champignons bij. Al jaren één van de favoriete gerechten van mijn zoon. Begrijp niet dat ik hem niet eerder met jullie heb gedeeld. Beter laat dan nooit... Taco’s met ananas, paprika en kidneybonen Mexicaans Ingrediënten 1 ananas 2 el olie 1 ui, gesnipperd 1 rode...
Recepten · 24. januari 2022
Poké bowl Ingrediënten voor 4 personen 200 gram rijst (naar keuze) Kikkoman sojasaus minder zout +/- 350 gram wilde zalm of kipfilet romanasla halve komkommer edamame bonen mango taugé avocado wasabi noten cassave kroepoek ketjap marinade olijfolie Benodigdheden: - diepere schaaltjes - vijzel - koekenpan Bereiding: 1. Kook de rijst volgens verpakking. 2. Snijd de zalm of kipfilet in blokjes en marineer naar wens. Zet het zolang in de koelkast. 3. Snijd de komkommer, avocado en mango in de...
Recepten · 27. november 2021
Glutenvrije taai taai koek Benodigdheden: 250 gram boekweitmeel 100 gram amandelmeel 250 gram honing 1 1/2 eetlepel speculaaskruiden 2 theelepels gemalen anijszaad 2 theelepels bakpoeder 1 theelepel baking soda snufje zout snufje zwarte peper 1 eigeel Bereiding: 1) Weeg de ingrediënten af. Doe eerst de droge ingrediënten bij elkaar (boekweitmeel, amandelmeel, speculaaskruiden, anijszaad, bakpoeder, baking soda, zout en peper). Meng hier de honing doorheen en mix met een keukenmachine of...
Recepten · 06. september 2021
Deze goedgevulde geroosterde paprika soep is een blijvertje! Boordevol vitaminen en niet onbelangrijk een heerlijke smaakmaker. De verschillende ingrediënten zorgen bij iedere hap dat je je gelukkiger voelt. Geloof je het niet? Probeer het maar uit, ik hoor het graag terug :-). Geroosterde paprikasoep Ingrediënten 200 gram volkoren pasta (ik gebruik rigatoni) 4 rode paprika's 1 teen knoflook 2 el olijfolie 1 ui 2 blikken tomatenblokjes 3 tl. geroosterde paprikapoeder 1 groente bouillonblokje...
Recepten · 23. augustus 2021
Dit is hét gerecht voor alle vegetarische barbecue fans :-). Portobello caprese Ingrediënten – 4 Portobello's – 2 bol buffel mozzarella – 16 zongedroogde tomaatjes – 4 takjes verse basilicum – 4 eetlepels balsamico Siroop – Versgemalen zwarte peper – Grof zeezout Overige Benodigdheden – BBQ met deksel Bereiding Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng die...
Recepten · 19. juni 2021
Maiskolven met aïoli en feta van de barbecue Ingrediënten voor 4 personen: 4 maiskolven 100 gram feta 95 gram aïoli 1 theelepel gerookte paprikapoeder verse peterselie Bereiding: 1. Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 minuten. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Gril ca. 10 minuten op de barbecue. Keer regelmatig om. 2. Verkruimel ondertussen de feta en een plat bord. Bestrijk de kolven rondom met aïoli, rol door de feta en bestrooi met paprikapoeder en peterselie. Serveer op...
Recepten · 05. mei 2021
Spaghetti aglio e olio Deze heerlijke en super makkelijke vegetarische pasta is altijd een goed idee! Ingrediënten voor 2 personen: - 250 gram volkoren spaghetti - 4 tenen knoflook - 3 el. olijfolie (en een beetje voor de tomaten) - mini trostomaatjes - peterselie - scheutje chilisaus - Parmezaanse kaas (geraspt) - 100 gram tuinerwten (ontdooid) - zeezout en peper Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en kneus 2 gepelde teentjes knoflook....
Recepten · 10. april 2021
Ingrediënten voor 4 personen: 700 gram broccoli 2 tenen knoflook 1 klein uitje 1 prei 265 gram Apetina verse-kaasblokjes 2 el volkorentarwemeel 400 ml ongezoete amandelmelk 85 gram rucola 300 gram volkoren fusilli scheutje chilisaus Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de knoflook en de ui fijn. Was de prei en snijd ook deze fijn. Laat de kaasblokjes uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. 2....

Meer weergeven