· 

Welke natuurlijke middelen helpen tegen een vervelende (vastzittende) hoest?

Heel veel mensen hebben op dit moment last van een infectie op hun luchtwegen. Je hebt tig van middeltjes zoals hoestsiroop, tabletten, etc, die het eventueel verzachten of verbeteren. Maar in deze middelen zitten vaker vervelende bijwerkingen en schadelijke stoffen dan dat ze die nare hoest stillen. 

Daarom kan je bij een hoestaanval eventueel gebruik maken van natuurlijke middelen zonder bijwerkingen....

 

Welke natuurlijke middelen helpen tegen een vervelende (vastzittende) hoest?

 

Tijm

Tijm wordt vaak gebruikt in hoestdrankjes. Het ontspant de spieren en luchtwegen. Doe twee eetlepels tijmblaadjes in een kop. Giet er kokend water over en laat het 10 minuten trekken. voor de smaak kun je er nog wat honing en/of citroensap aan toevoegen.

 

Gember

Gember helpt bij het losmaken van slijm. Snijd de gember in plakken en laat het 20 minuten trekken in een pan kokend water. Voeg wat honing en/of citroen naar eigen smaak toe. 

 

Zwarte peper

Zwarte peper helpt bij het loslaten van vastzittend slijm. Doe één theelepel gemalen peper en twee theelepels honing in een kop met kokend water en laat het 10 tot 15 minuten staan. Drink de thee langzaam op. 

 

Honing

Honing kan helpen bij keelpijn en hoesten. Daarnaast werkt het verzachtend. Je kunt het ook mengen met wat kokosolie en citroensap. 

 

Citroen

Een oud huismiddeltje waar wel wat moed voor nodig is. Neem een halve schijf citroen waar je wat peper en zout op strooit. Zuig op de citroen. Te heftig? Pers de citroen op en giet er warm water bij en wat honing. 

 

Zoethoutwortel

Zoethoutwortel is waarschijnlijk niet iets wat je zomaar in huis hebt. Maar je kunt het kopen bij natuurvoedingswinkels. Zoethout verzacht de keel en hoesten. Zoethoutwortel is een ingrediënt voor het maken van drop en je kunt het ook als thee krijgen. Daarom kan drop ook helpen bij keelpijn en hoesten. Te veel zoethout kan een hoge bloeddruk veroorzaken. 

 

Water

Water helpt om je slijmvliezen vochtig te houden en daardoor hoef je minder vaak te hoesten. Melkproducten kun je het beste vermijden; dit zorgt juist voor slijmvorming.

 

Stomen

Stomen verzacht de luchtwegen en zorgt ervoor dat slijm loskomt.