Avocado mousse met tomaat
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 avocado (rijp)
- 50 gr. feta
- 8 zongedroogde tomaten (op olie)
- 1 citroen (sap)
- 50 gr rucola
- 1 bosje basilicum
- olijfolie
- zout
Bereidingswijze
- Doe de basilicumblaadjes in een vijzel, kruid met zout, giet er een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap bij. Stamp fijn tot een sausje.
- Verwijder de schil van de avocado's, haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees met de rest van de citroensap in een bord, kruid met peper en zout en plet met een vork tot een puree.
- Halveer de gedroogde tomaatjes. Vul de glaasjes met avocadopuree en leg er enkele gedroogde tomaatjes op. Verkruimel er de feta over en besprenkel met het basilicumsausje. Werk af met rucola en serveer meteen.
Preisoep met bieslook
Ingrediënten voor 6 personen
- 50 gr feta
- 3 preien
- 1 ui
- 1 aardappel
- olijfolie
- 3 L groentebouillon
- peper en zout
- 1,5 dl room
- 6 stuks lente-ui (waarvan 3 voor de garnering)
Voor de bieslookolie:
- 1 bosje bieslook
- 2 dl olijfolie
- zout
Bereidingswijze
- Snijd de bieslook fijn en mix fijn met de olijfolie en zout. Laat uitlekken door een fijne zeef. Laat rusten.
- Snijd de preien, aardappel 3 lente-uitjes en ui grof, stoof aan in olijfolie.
- Breng de bouillon aan de kook. Laat de soep in 15 minuten gaarkoken.
- Mix fijn met de staafmixer, kruid met peper en zout en werk af met room.
- Serveer met in fijne ringen gesneden lente-ui en met pareltjes bieslookolie.
Sandwich hüttenkäse, gerookte kip en avocado
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr. gerookte kip
- 4 eetlepels hüttenkäse
- 1 avocado
- gemengde sla
- robuust donker brood
Bereidingswijze
- Snijd het brood grof in plakken.
- Snijd de gerookte kip in plakjes en houd apart.
- Smeer op de boterham een lepel hüttenkäse (breng eventueel op smaak met wat peper en zout).
- Bedenk de boterham met een laagje avocado (kwart per persoon) en stukjes kipfilet.
- Je maakt het af met wat blaadjes sla.