🥦🍅Quiche 🥦🍅 ‘Doe niet moeilijk bak een quiche’ is al jaren de tekst van mijn moeder. Daarom vanavond om het weekend in te luiden (met een wijntje 🤫) een heerlijke makkelijke quiche 😋. Ideaal om klaar te maken wanneer er vrienden komen borrelen.
Ingrediënten:
- hartige taart deeg (ongeveer 5 bladen)
- 1 broccoli
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- bakje kipreepjes
- verse zuivel spread light
- halve pot gedroogde tomaatjes of bakje cherrytomaten van 250 gram
- bakje kastanje champignons
- 3 middelgrote eieren
- 30+ geraspte kaas
- zout/peper naar smaak
- Italiaanse kruiden
Benodigdheden:
- quiche vorm of ovenschaal
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel de hartige taart bladen over het aanrechtblad zodat ze kunnen ontdooien.
- Kook de broccoli in gekookt water beetgaar.
- Snijd in de tussentijd de champignons fijn.
- Snijd de knoflook en de ui fijn en bak ze glazig in een koekenpan.
- Meng de champignons erdoor heen en bak even kort mee.
- Kluts de eieren in een maatbeker en lepel de zuivelspread erdoor heen. Meng er een handje geraspte kaas door en een flinke lepel Italiaanse kruiden en naar wens zout en peper.
- Verdeel de hartige taart bladen over je ingevette schaal.
- Giet de broccoli roosjes af en meng deze bij de champignonmengsel. Zet het vuur uit. Schenk het eimengsel erdoorheen.
- Verdeel de tomaatjes er door en roer het voorzichtig om.
- Verdeel het gehele mengsel over de schaal, bestrooi met de geraspte kaas naar wens.
- Zet de quiche voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hou de quiche goed in de gaten.
- Wanneer je met een saté prikker in het midden van de quiche prikt en de prikker blijft schoon, weet je dat hij klaar is.