Tabouleh van Bloemkool
Hoofd- of Lunchrecept voor 4 personen
1 bloemkool
4 eetlepels olijfolie
1 citroen
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
bosje munt, fijngehakt
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
250 gram feta, verkruimeld
Bereiding:
- Maal de bloemkool in een keukenmachine of hakmolen tot fijne korrels.
- Maak een dressing van de 3 eetlepels olijfolie en het citroensap, meng deze door de bloemkool.
- Hak de peterselie en munt fijn en voeg deze toe aan de salade
- Voeg de tomaatjes, bosui en feta toe. Breng op smaak met peper en zeezout.
Variatie tip: Je kunt er gegrilde Kabeljauw of Witvisfilet bij serveren!
Benodigdheden:
- 4 kabeljauw- of witvisfilets
- 2 theelepels komijnpoeder
- Verhit olie in een grillpan.
- Bestrijk de filet met olijfolie en de komijnpoeder.
- Gril de filet in circa 6 minuten aan beide kanten gaar.
- Serveer met de salade.