Deze overheerlijke Tomatensaus maak je in een handomdraai. Tenminste als je een goede hakmolen hebt. Daar stop je namelijk alles in en dat scheelt een hoop snijd werk.
Als je geen hakmolen hebt, dan is het wat langer werk, maar nog steeds super simpel!
Je gebruikt een berg groenten en dat zie je niet meer terug in de saus. Ideaal dus!!
Je kunt deze saus vegetarisch houden, maar ook een bolognese van maken.
Verse Tomaten / Bolognese saus
Ingrediënten:
Voor de tomatensaus:
2 sjalotten
4 tenen knoflook
2 el. Traditionele olijfolie
500 gram rijpe tomaten
2 punt paprika’s
1 winterpeen
2 tl paprikapoeder
15 gram verse basilicum
Takjes rozemarijn
Eetlepel chilisaus
250 ml groentebouillon
50 ml rode wijn
Voor de bolognese:
1 knoflook
1 ui
400 gram rundergehakt
Benodigdheden:
Staafmixer (hakmolen)
Braadpan
Bereiding :
Tomatensaus:
1. Snijd de winterpeen, knoflook, sjalotten, punt paprika’s grof en meng ze fijn in de hakmolen van staafmixer.
2. Schenk de olijfolie in de braadpan en zet het op matig vuur, fruit de gehakte groenten.
2.Snijd de tomaten in kwarten. En bak de tomaten ong. 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder, basilicum en rozemarijn toe.
3.Voeg de bouillon toe en laat 20 á 30 min. zachtjes pruttelen. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
Bolgonese:
1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit het in een hapjespan of koekenpan met wat olijfolie.
2. Rul het gehakt erdoorheen.
3. Meng het gehaktmengsel door de tomatensaus.
Lekker met Parmezaanse kaas!