· 

Paella

Met trots deel ik bij deze ons favoriete Paella 😋

Rijkgevulde paella
hoofdgerecht
6 - 8 personen
circa 675 kcal
1 u. bereiden

Ingrediënten
250 g chorizoworst (optioneel, voor een slankere variant zou ik het weglaten)
500 g kipfilet
2 rode paprika's
1 ui
500 g Fruits de mer (of scampi’s)
2 el traditionele olijfolie
400 g tomatenblokjes
200 g verse doperwten
g saffraan
500 g risottorijst
1½ liter kippenbouillon van tablet

Keukenspullen
paellapan

Bereiden
1. Snijd de chorizo en paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui grof. Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet over de panbodem verdeeld is. Schep de chorizo op een bord. Bak de stukken kip in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord. Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig de olijfolie toe, en laat in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
2. Roer nu de tomatenblokjes met het vocht, de doperwten, saffraan en rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, roer regelmatig goed om. Schep de chorizo en de kipfilet door de rijst en meng de zak fruits de mer erdoorheen. Breng de paella pittig op smaak met peper en eventueel zout. Zorg dat de risotto korrel het bouillon goed heeft ingetrokken en dat hij zacht is.