
Courgette / doperwtensoep
Ingrediënten voor 6 personen
500 gram courgette
200 gram diepvries doperwten
300 gram aardappelen
gerookte forel
2 tenen knoflook
2 kleine sjalotten
1 liter kippenbouillon
50 gram basilicum
50 gram bieslook ter garnering.
peper en zout
olijfolie om te bakken
Zo maak je het
Snijd de courgette in halve maantjes en hak de sjalotten en knoflook fijn. Fruit dit samen met de peper gedurende 5 minuten aan in iets olijfolie.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze bij de courgettesoep en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Voeg de doperwten en de basilicum toe en laat de courgettesoep nog 5 min. zachtjes doorkoken.
Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Trek de forel uit elkaar.
Verdeel de courgettesoep over de kommen. Garneer met de forel en naar wens de bieslook.
Eet smakelijk!!