Deze niet fotogenieke appel / kwark muffins smaken lekkerder dan dat ze eruit zien.
Binnen 2 dagen zijn ze hier thuis alle 20 opgegeten. Goed als ontbijt, lunch of voedzaam tussendoortje... Smaken dus eigenlijk altijd!!
Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks:
2 (elstar) appels
100 gram kokosolie
150 gram volkoren tarwe meel
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 eieren
150 ml honing
250 gram magere (vanille) kwark
100 gram pitten en zaden naar keuze
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de appels, verwijder het klokhuis en rasp het vruchtvlees.
2. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur. Meng het meel, het zout. de bakpoeder en kaneel in een kom.
3. Klop de eieren los in een andere kom. Meng de geraspte appel, kokosolie, honing, kwark en pitten/zaden. Roer met een spatel door het bloemenmengsel.
4. Vul de muffinvormpjes met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Tip: Je kunt deze heerlijke appel/kwark muffins prima een aantal dagen bewaren in een afgesloten bak. Of in de vriezer nog véél langer.
Geniet vol overgave!!