Spinaziesoep met ravioli (in brood)
Deze maaltijdsoep is heel voedzaam en gezond.
Tips:
- Maak hem vegetarisch door de kippenreepjes weg te laten.
- Wanneer je hem zonder brood eet, is hij een stuk gezonder, maar nog steeds voedzaam door o.a. de ravioli.
Ingrediënten voor 4 personen:
3 vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
2 gesneden uien
750 ml groentebouillon van tablet
450 gram diepvries gesneden bladspinazie
2 tenen knoflook
250 gram verse volkoren ravioli (ricotta/spinazie)
200 gram kippenreepjes
125 ml crème fraîche
4 Italiaanse bollen (optioneel)
Bereiden:
1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1x1 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ong. 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven.
Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en evt. wat zout. Voeg eventueel extra kokend water toe om de soep wat vloeibaarder te maken.
2. Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet.
3. Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de kippenreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker om de soep in een uitgeholde Italiaanse bol te scheppen.
Energie: 440 kcal
eiwit: 20 gram
koolhydraten: 36 gram
vet: 12 gram