· 

Spinaziesoep

Spinaziesoep met ravioli (in brood)

 

Deze maaltijdsoep is heel voedzaam en gezond. 

Tips:

- Maak hem vegetarisch door de kippenreepjes weg te laten.

- Wanneer je hem zonder brood eet, is hij een stuk gezonder, maar nog steeds voedzaam door o.a. de ravioli. 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen: 

3 vastkokende aardappelen

2 eetlepels olijfolie

2 gesneden uien

750 ml groentebouillon van tablet

450 gram diepvries gesneden bladspinazie

2 tenen knoflook

250 gram verse volkoren ravioli (ricotta/spinazie)

200 gram kippenreepjes 

125 ml crème fraîche

4 Italiaanse bollen (optioneel)

Bereiden: 

1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1x1 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui ong. 1 min. Voeg de aardappelblokjes, bouillon en spinazie toe en pers de knoflook erboven. 

Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en evt. wat zout. Voeg eventueel extra kokend water toe om de soep wat vloeibaarder te maken. 

 

2. Kook ondertussen de ravioli in ruim water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af in een vergiet. 

 

3. Schep de spinaziesoep in 4 borden en verdeel de kippenreepjes, ravioli en crème fraîche erover. Lekker om de soep in een uitgeholde Italiaanse bol te scheppen.

 

Energie: 440 kcal

eiwit: 20 gram

koolhydraten: 36 gram

vet: 12 gram  

Heel erg blij met VitAn. Fijne doelen behaald en een nieuwe levensstijl ontwikkeld. Ik heb geleerd iets liever/milder voor mezelf te zijn en dat ik ook mijn eigen plekje mag innemen. Dank je wel <3. Ik

Ik ben heel tevreden over de opbouw van het gehele traject. Alles is bespreekbaar en de kleine stapjes zijn heel prettig! 

 

Je bent een heel fijn en rustgevend mens. 

Bedankt dat je me het vertrouwen gaf om vrij uit te spreken. Ga onze gesprekken missen...

 

Ga zo door. Ik blijf mensen enthousiast maken om naar je toe te gaan. Ik gun het iedereen! 

 

Lieve groetjes S.