· 

Zeeuws Vispannetje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeeuws vispannetje 

Ingrediënten 2 personen:

 

1 ui

1 teen knoflook  

2 tomaten

1 el olijfolie

15 g boter

125 ml droge witte wijn

75 g kabeljauwfilet

75 g zalmfilet

1,5 takjes platte peterselie

75 g mosselen

50 g Hollandse garnalen (bakje)

 

Bereiding:

Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Voeg toe aan de ui en knoflook en schenk de wijn erbij.

Stoof met de deksel op de pan nog 10 min. Snijd de kabeljauw en zalm in stukken van 5 cm en bestrooi met peper en zout. Voeg toe aan het mengsel in de pan en laat in 6 min. net gaar worden. Snijd de peterselie fijn. Voeg de laatste 2 min. de mosselen toe. Doe op het laatste moment de Hollandse garnalen erbij en bestrooi het vispannetje met de peterselie.