
Pastasalade met verse pesto en gegrilde perzik.
Deze overheerlijke vegetarische maaltijdsalade is lekker licht, fris en kan altijd geserveerd worden.
Wij hadden de salade van de zomer een keer meegenomen naar het strand. Maar bij een picknick, barbecue of als lunch is die zeker weten net zo lekker :-).
Echt, het proberen waard. Durft te weten dat het niet bij één keer zal blijven.
Benodigdheden voor ong. 2 personen:
120 gram volkoren pasta (penne)
2 (wilde) perziken
125 gram bolletjes mozzarella
2 eetlepels balsamico azijn
50 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
60 ml olijfolie
15 gram verse basilicum
50 gram pijnboompitten
40 gram rucola
Bereidingswijze:
1. Kook de volkoren pasta volgens de verpakking
2. Snijd ondertussen de courgette, de perziken in dunne plakken
3. Gril de courgette en de perziken ineen grillpan (of grillijzer) tot er mooie bruine strepen ontstaan.
4. Giet de pasta af en giet er koud water over. Giet weer af en meng de balsamico azijn erdoor.
5. Rasp de Parmezaanse kaas en pers de knoflook.
6. Doe de Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, balsamico en 30 gram van de pijnboompitten in een hakmolen en mix tot een gladde pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
7. Meng de pasta met rucola en roer de courgette, perziken en bolletjes mozzarella erdoor.
8. Maak de salade af met de zelfgemaakte pesto en de rest van de pijnboompitten.
Bon appetit!!