· 

Spinaziesalade

Spinaziesalade met geroosterde trostomaten

 

4 personen

335 kcal

15 min bereidingstijd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

 

250 gram cherrytomaten

5 el olijfolie

2 el pijnboompitten

1/2 citroen

1 teen knoflook

300 gram verse spinazie 

120 gram zachte geitenkaas

3 el vloeibare honing

 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in een ovenschaal. Druppel 2/5 van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen. 

2. Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover. 

Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met pijnboompitten.

 

Heerlijk met verse zoete aardappelpatatjes!! 

 

Eet smakelijk!!