
Spinaziesalade met geroosterde trostomaten
4 personen
335 kcal
15 min bereidingstijd
Ingrediënten
250 gram cherrytomaten
5 el olijfolie
2 el pijnboompitten
1/2 citroen
1 teen knoflook
300 gram verse spinazie
120 gram zachte geitenkaas
3 el vloeibare honing
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 250 graden. Knip het takje tomaten in vieren en doe de tomaten aan de tak in een ovenschaal. Druppel 2/5 van de olie over de tomaten en gaar ze 5-7 min. in de oven. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin, bestrooi ze met wat zout naar smaak en laat ze op een bordje afkoelen.
2. Pers de citroen uit. Roer een dressing van het citroensap, de rest van de olie en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing door de spinazie en verkruimel de geitenkaas erover. Druppel de honing erover.
Leg de tomaten bij de spinaziesalade en bestrooi met pijnboompitten.
Heerlijk met verse zoete aardappelpatatjes!!
Eet smakelijk!!