Ingrediënten
- 65 gram pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 25 gram Parmigiano Reggiano
- 30 gram verse basilicumblaadjes
- 5 el olijfolie
- 500 gram kabeljauwfilets
- 500 gram cherrytomaten aan tak
- 90 gram olijven
- 300 gram tagliatelle
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 190 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
- Doe pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
- Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de uitgelekte olijven en de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ca. 15 min. in de oven.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.