Totaal niet VitAn proef, maar wel erg geliefd bij vrienden en familie.
Na een pol of ik het recept moest delen ja of nee, was er duidelijk gestemd op Ja :-).
Vandaar het recept!!
Geniet ervan met (je) mate(n) :-).
Saucijzenbroodjes
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
2 rundersaucijzen
1 ei
Shoarmakruiden
Bladerdeeg
Sesamzaadjes en/of maanzaadjes (optioneel)
1 (volkoren) beschuit
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verdeel de bladerdeeg vellen over je aanrecht om te ontdooien.
- Meng het gehakt en de saucijzen door elkaar in een kom. Het vlees van de saucijzen ontdoe je van het ‘velletje’ door er in te knijpen.
- Maal het beschuit, meng deze door het vlees, net als 1/4 van het zakje shoarmakruiden en 3/4 geklopt ei.
- Kneed het vleesmengsel goed door elkaar.
- Bestrijk de boven en onderkant van de bladerdeeg met wat water.
- Maak ‘worstjes’ van het vleesmengsel en leeg dit in het midden van het bladerdeeg. Vouw ze dubbel. Ik maak zelf altijd mini saucijzenbroodjes en daarom snijd ik ze in 3e.
- Bestrijk de bovenkant met de overgebleven ei en bestrooi naar wens de sesam- en/of maanzaad.
- Bak de broodjes in het midden van de oven ong. 20 min. goudbruin!
Eet smakelijk!!