Het recept voor zelfgemaakte kruidenboter
Bereidingstijd:
5 minuten | Totale
bereidingstijd:
10 minuten (+ ca. 6 uur intrekken in de koelkast)
Hoeveelheid:
1 portie kruidenboter
Wat heb je nodig om zelf kruidenboter te maken(ingrediënten):
· 100 gram zachte (ongezouten) roomboter
· 1 teentje knoflook
· rasp van een halve citroen
· ½ eetlepel fijngesneden bieslook
· ½ eetlepel fijngesneden peterselie
· peper & zout
Hoe je kruidenboter maakt:
1. Zorg dat je alle verse kruiden en het teentje knoflook fijngesneden hebt. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
2. Zet het geheel afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast zodat het lekker kan intrekken en haal het ongeveer een half uurtje voor je de kruidenboter wilt gebruiken uit de koelkast.
Eet smakelijk!