· 

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio 

 

 

Deze heerlijke en super makkelijke vegetarische pasta is altijd een goed idee! 

 

Ingrediënten voor 2 personen: 

- 250 gram volkoren spaghetti

- 4 tenen knoflook

- 3 el. olijfolie (en een beetje voor de tomaten)

- mini trostomaatjes 

- peterselie

- scheutje chilisaus 

- Parmezaanse kaas (geraspt)

- 100 gram tuinerwten (ontdooid)

- zeezout en peper

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd ondertussen de tomaatjes in partjes en kneus 2 gepelde teentjes knoflook. Doe de tomaatjes in de ovenschaal met een scheutje olijfolie, zout, peper en de knoflook. Zet de ovenschaal met inhoud voor ong. 10 á 12 minuten in de oven. Zorg dat de tomaatjes lekker zacht worden.

 

2. Kook de pasta volgens de aanwijzing. Snijd ondertussen de overige 2 teentjes knoflook fijn. Doe de olijfolie in een hapjespan. Zodra de olie warm is kan de knoflook en tuinerwten erbij, met een scheutje chilisaus. Bak dit door totdat de knoflook goudkleurig is, zet het vuur daarna uit en breng er ongeveer 3 eetlepels kookvocht (van de spaghetti) bij. 

 

3. Zodra de spaghetti klaar is, giet je het water af en doe je de spaghetti bij de knoflook en tuinerwten in de hapjespan. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en roer goed door elkaar.

 

4. Serveer de tomaatjes uit de oven erbij!! 

 

5. Bestrooi peterselie naar wens. 

 

Buon Appetito!!