· 

Waarom ananas zo gezond is

Waarom ananas gezond is

Ananas is een heerlijke fruitsoort die veel belangrijke vitamines en mineralen bevat. Denk aan vitamine Bvitamine Ckalium en mangaan. Deze vrucht heeft daarmee ook verschillende voordelen voor onze gezondheid.

 

1. Werkt bloeddrukverlagend

Ananas bevat het belangrijke mineraal kalium, wat een bloeddrukverlagende werking kan hebben. Verder is kalium betrokken bij het behouden en versterken van de spieren, en het beschermen van het brein.

2. Beschermt tegen verkoudheid

De voedingsstoffen vitamine C en bromelaïne zijn beide te vinden in ananas. Deze stoffen bestrijden microben in je lichaam en helpen je om verkoudheid te voorkomen.

3. Voorkomt astma

Mensen die regelmatig ananas, mango, broccoli, pompoen of wortels eten, hebben een kleinere kans om astma te krijgen. Dit komt doordat het bètacaroteen in deze voedingsmiddelen bescherming biedt tegen astma en andere ziekten.

4. Bevordert de spijsvertering

Ananas bevordert de spijsvertering. Dit komt door de bromelaïne. Bromelaine heeft een zeer actieve enzymatische werking bij het verteren van vele soorten eiwitten. Daarnaast bevat ananas vezels, die eveneens gunstig zijn voor de spijsvertering.

5. Verbetert het immuunsysteem

Ananas bevat vezels die hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden. Met een gezonde darmflora ben je beter beschermd tegen ziekten en virussen, omdat je weerstand voor een groot gedeelte uit je darmen komt.

De vitamine C in ananas zorgt er tevens voor dat cellen beter herstellen.

 

 

6. Kan een positief effect hebben op de vruchtbaarheid

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen de vruchtbaarheid bevorderen. Dat komt doordat antioxidanten tegen vrije radicalen vechten.

De antioxidanten die te vinden zijn in ananas, zoals vitamine C, koper, zink, foliumzuur en bètacaroteen, hebben op die manier een gunstig effect op de mannelijke en vrouwelijke vruchtbaarheid.

7. Versterkt de botten

Een portie ananas van 56 gram bevat 26% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid mangaan. Dit mineraal is essentieel voor het lichaam, omdat het ervoor zorgt dat botten en bindweefsel versterken.

Mangaan heeft ook invloed op je stofwisseling en is onmisbaar als je gezond wilt afvallen.

 

8. Draagt bij aan het herstel van de huid

 

De voedingsstoffen in ananas kunnen bijdragen aan het herstel van de huid na beschadiging door zonlicht of vervuiling. Ook zorgen ze ervoor dat rimpels verminderen. De vitamine C in ananas heeft tevens invloed op de aanmaak van collageen: een in het lichaam voorkomend eiwit dat de huid ondersteunt