· 

Glutenvrije taai taai koek

 

Glutenvrije taai taai koek 

 

Benodigdheden:

 

 

250 gram boekweitmeel

100 gram amandelmeel

250 gram honing

1 1/2 eetlepel speculaaskruiden

2 theelepels gemalen anijszaad

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel baking soda

snufje zout

snufje zwarte peper

1 eigeel

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

 

1)     Weeg de ingrediënten af. Doe eerst de droge ingrediënten bij elkaar (boekweitmeel, amandelmeel, speculaaskruiden, anijszaad, bakpoeder, baking soda, zout en peper). Meng hier de honing doorheen en mix met een keukenmachine of handmixer tot een egaal deeg.

2)     Het deeg moet flink plakkerig zijn, dat het aan je vingers blijft plakken en je er in eerste instantie geen balletjes van kunt rollen. Is het deeg te droog? Voeg een klein beetje water toe. Proef even en voeg naar smaak nog wat extra speculaaskruiden of anijszaad toe.

3)     Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

4)     Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg het deeg in een ovale vorm of een vorm die je zelf leuk vindt

 

5)     Scheid het eiwit van het eigeel en bestrijk de bovenkant van het deeg met eigeel. Bak de taai taai koek in de oven in ong. 15 minuten mooi goudbruin (baktijd kan verschillen van 12 tot 20 min. per oven).